Stem op Ronald Kroeze, oud-promovendus die zich hard maakt voor de pensioenbelangen van jonge wetenschappers.

Ronald Kroeze (34 jaar), universitair docent aan de VU, is verkiesbaar voor het verantwoordingsorgaan (VO) van het ABP, voor lijst 5 (nummer 2). Hij wil jongeren meer betrekken bij pensioenzaken door de informatievoorziening te verbeteren en de keuzes die het ABP maakt meer inzichtelijk te maken.

Kroeze zet zich al jaren in voor de belangen van wetenschappers, in het bijzonder die van promovendi. Hij zat jarenlang in de centrale ondernemingsraad van de VU als lid van de Promovendi en Postdoc partij (ProVU) en was hij lid van het bestuur van de VAWO, de vakbond voor wetenschap die nauw samenwerkt met het Promovendi Netwerk Nederland (PNN).

Het bestuur van PNN ondersteunt zijn kandidatuur van harte!

Iedereen die pensioen opbouwt bij het ABP kan stemmen t/m 30 april 2018. De leden van het verantwoordigingsorgaan houden toezicht op beslissingen die het ABP neemt en komen met adviezen.

Stemmen doe je via https://abp.digitaleverkiezing.nl/login/.

Om te stemmen heb je wel je ABP klantnummer nodig. Weet je je klantnummer niet (meer)? Log dan in met je DigiD in op mijn abp > https://mijn.abp.nl/account/login?TAM_OP=login. Na het inloggen kun je onder ‘Uw gegevens’ (links op het scherm zichtbaar) je klantnummer vinden.

Lees hier meer over de motivatie van Ronald. (zie ook :https://www.vawo.nl/ga-stemmen-voor-je-pensioen/)