25 september 2017 – Professor dr. ir. Mike Jetten wint de Supervisor of the Year Award en kroont zich daarmee tot beste promotor van 2017. Deze prijs werd hem op zaterdag 23 september uitgereikt tijdens de vierde editie van de jaarlijkse National PhD Day van het Promovendi Netwerk Nederland (PNN). Mike Jetten, hoogleraar microbiologie (Radboud Universiteit Nijmegen), ontving deze prijs uit handen van zijn eigen promovendi, die eveneens verantwoordelijk waren voor zijn nominatie.

Zeer betrokken, toegewijd en een op maat gesneden begeleiding voor al zijn promovendi. Om maar een paar eigenschappen van professor Mike Jetten als promotor te noemen, aldus zijn promovendi. “Ik heb hier even geen woorden voor. Deze erkenning draag ik graag op aan al mijn (oud)-promovendi”, zo zei Spinoza-prijswinnaar Jetten zaterdag. Inmiddels prijkt de Supervisor Award naast zijn Spinoza-beeld op zijn schoorsteenmantel; om maar aan te geven hoe belangrijk een gevierd wetenschapper als Jetten zijn taak als begeleider van promovendi neemt.

De Supervisor of the Year Award is vier jaar geleden in het leven groepen door het PNN om excellentie in de begeleiding van promovendi te prijzen. PNN-voorzitter en jurylid Rolf van Wegberg: “Goede begeleiding kan een promotietraject tot een fantastische ervaring maken. Het PNN heeft nog al eens wat aan te merken op algehele de begeleiding van promovendi, maar dat laat onverlet dat er excellente begeleiders die hun promovendi naar een hoger niveau tillen. Mike Jetten is zo’n begeleider.”

De uitreiking van deze prestigieuze prijs is de traditionele afsluiter van de National PhD Day. Tweehonderd promovendi uit diverse vakgebieden kwamen dit jaar samen in de Aula van de Radboud Universiteit Nijmegen voor inspirerende keynotes, leerzame workshops, en een netwerkborrel. Alles gericht op het verwezenlijken van het thema van de dag: Dare to Stand Out!

Lees het Juryrapport hier