PNN zoekt nieuw bestuurslid

Het PNN is de landelijke belangenorganisatie voor en door promovendi in Nederland. We vertegenwoordigen promovendi op nationaal niveau en zijn daarmee een gesprekspartner voor  o.a. Tweede Kamerleden, het ministerie van OCW, de KNAW, Science in Transition en Academic Transfer. We organiseren jaarlijks een National PhD Day, zijn actief in de VAWO (de vakbond voor de wetenschap) en Eurodoc (Europese PhD-overleg). Op onze ALV’s overleggen promovendi van alle Nederlandse universiteiten en UMC’s met elkaar.

Na de zomer is het PNN op zoek naar versterking in de vorm van een nieuw bestuurslid met de volgende portefeuille:

Algemeen Bestuurslid, portefeuille PR/Acquisitie:

De portefeuille PR/acquisitie is de eerste verantwoordelijke voor de communicatiemiddelen van het PNN. Hij/zij houdt onder andere de website bij, monitort en is actief namens het PNN op social media, plaatst nieuwsberichten en controleert of deze up-to-date zijn. Bovendien is dit bestuurslid verantwoordelijk voor het opmaken en versturen van de achtjaarlijkse nieuwsbrief, en dient daarom te beschikken over technische, communicatieve, maar ook creatieve vaardigheden om de teksten en illustraties op een leuke manier weer te geven en/of teksten van andere bestuursleden te redigeren. Tot slot behoort het werven van sponsoren, en het contact onderhouden met sponsoren tot deze portefeuille.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je promoveert (als werknemer- of buitenpromovendus).
  • Je bent enthousiast over het PNN en wilt graag (extra) bestuurservaring opdoen.
  • Je bent een teamplayer en bent daarnaast eveneens in staat pro-actief en daadkrachtig op te treden.
  • Je hebt visie en gedrevenheid en kunt dit vertalen naar beleid.
  • Je beschikt over de capaciteit om analytisch op te treden, zowel binnen het bestuur en de vereniging als met (partner)organisaties.
  • Je bent bereid ten minste 1 jaar gemiddeld 6-8 uur per week (vrijwillig) in het PNN te steken. Als je drukke onderzoeks- of onderwijsperiodes hebt, kan van deze tijd in overleg worden afgeweken: je proefschrift gaat voor.
  • Je vindt het leuk mee te denken over en je in te zetten voor kwesties als het bursalenexperiment, de positie van PhD’s op de arbeidsmarkt en de kwaliteit van het Nederlandse promotietraject.

De deadline om te solliciteren is zondag 21 augustus 2016 om 23:59. Stuur je sollicitatiebrief en curriculum vitae naar info@hetpnn.nl.

Vragen of mogelijk interesse? Aarzel dan niet ons te benaderen! Vragen kunnen je stellen aan Eduard Schmidt (eduard.schmidt@hetpnn.nl).