Het PNN is de landelijke belangenorganisatie voor en door promovendi in Nederland. We vertegenwoordigen promovendi op nationaal niveau en zijn daarmee een gesprekspartner voor  o.a. Tweede Kamerleden, het ministerie van OCW, de KNAW, VSNU, NWO en Academic Transfer. We organiseren jaarlijks een National PhD Day, zijn actief in de VAWO (de vakbond voor de wetenschap) en Eurodoc (Europese PhD-overleg). Op onze ALV’s overleggen promovendi van alle Nederlandse universiteiten en UMC’s met elkaar.

Per december is het PNN op zoek naar versterking in de vorm van een nieuw bestuurslid met de portefeuille communicatie.

Functieomschrijving Algemeen Bestuurslid, portefeuille communicatie:

Als portefeuillehouder communicatie ben je de eerste verantwoordelijke voor de communicatiemiddelen van het PNN. Je houdt onder andere de website bij, monitort en bent actief namens het PNN op social media, plaatst nieuwsberichten en geeft invulling aan onze strategische communicatie agenda. Je dient daarom te beschikken over niet alleen communicatieve, maar ook creatieve vaardigheden om de teksten en illustraties op een leuke manier weer te geven en/of teksten van andere bestuursleden te redigeren. Tot slot geef je samen met andere bestuursleden, ons sponsorbeleid en externe relatiebeheer vorm.

Naar wie zijn we op zoek?

  • Je promoveert (als werknemer- of buitenpromovendus).
  • Je bent enthousiast over het PNN en wilt graag (extra) bestuurservaring opdoen.
  • Je bent een teamplayer en bent daarnaast eveneens in staat pro-actief en daadkrachtig op te treden.
  • Je hebt visie en gedrevenheid en kunt dit vertalen naar beleid.
  • Je beschikt over de capaciteit om analytisch op te treden, zowel binnen het bestuur en de vereniging als met (partner)organisaties.
  • Je bent bereid ten minste 1 jaar gemiddeld 6-8 uur per week (vrijwillig) in het PNN te steken. Als je drukke onderzoeks- of onderwijsperiodes hebt, kan van deze tijd in overleg worden afgeweken: je proefschrift gaat voor.
  • Je vindt het leuk mee te denken over en je in te zetten voor kwesties als het bursalenexperiment, de positie van PhD’s op de arbeidsmarkt en de kwaliteit van het Nederlandse promotietraject.

Vragen of mogelijk interesse? Aarzel dan niet ons te benaderen! Vragen over het PNN kun je stellen aan voorzitter Rolf van Wegberg (rolf.vanwegberg@hetpnn.nl) of  aan de huidige portefeuillehouder communicatie Martine Uittenbogaart (martine.uittenbogaart@hetpnn.nl).