Solliciteer NU op een internship @ NWO!

                NWO zoekt een Nederlandstalige promovendus als junior beleidsmedewerker binnen het Professional PhD Program van PNN.

De aanstelling is bij Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) voor 0,8-1,0 fte voor 6 maanden in Den Haag met gewenste startdatum 01 oktober 2017 of 01 januari 2018.

Pak deze unieke kans om betaalde werkervaring op te doen bij NWO tijdens je PhD en solliciteer tot 30 juni 2017 op deze vacature!

Vacatures

1st Landelijke Dag voor Onderzoekers over Open Science

De 1e landelijke dag voor onderzoekers over Open Science wordt op 29 mei 2017 in Delft gehouden. Wat is Open Science? Wat vinden onderzoekers zelf van Open Science? Hoe kunnen onderzoekers beter worden opgeleid en ondersteund om Open Science te doen? Dit zijn de vragen die zullen worden beantwoord bij deze grote Open Science-dag!

De dag wordt geopend door demissionair staatssecretaris Sander Dekker en de agenda zit vol van inspirerende lezingen en workshops over Open Science. Special voor deze dag zal PNN-voorzitter Rolf van Wegberg als gastdagvoorzitter optreden. Deze dag is vooral bedoeld om de vragen en meningen van promovendi en postdocs over Open Science te horen. Alle jonge onderzoekers zijn dus van harte welkom!

Voor meer informatie over de Open Science-dag zie https://www.openscience.nl/nationaal-plan.

Save the date en registreer je nu via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfeW87HhRXr7j1LbawLmKU22583D_hvIrYUutzz0JpL9AWRJw/viewform!

Gareth O’Neill nieuwe voorzitter Eurodoc

1 mei – Op de jaarlijkse ledenvergadering van Eurodoc, de Europese koepel van nationale promovendi organisaties, is PNN-bestuurslid Gareth O’Neill verkozen tot voorzitter van het academisch jaar 2017-2018.

In Oslo kwamen voor deze ledenvergadering meer dan twintig Europese promovendi organisaties samen. Tijdens het voorafgaande congres sprak Gareth vol passie over de Nederlandse aanpak tot Open Science, waar hij namens PNN een van de voortrekkers in is. Tijdens de ledenvergadering lichtte hij zijn kandidatuur mede aan de hand van dit thema nader toe. Eurodoc moet volgens hem streven naar het vertegenwoordigen van alle jonge onderzoekers in Europa op een transparante en toegankelijke manier. Als je pleit voor open wetenschap, moet je zelf ook een open organisatie zijn. Een trotse Gareth: “Het is een eer om nu vanuit Eurodoc door te werken aan de portefeuilles waarop ik eerder in Nederland actief ben geweest: het loopbaanbeleid van jonge onderzoekers en komend jaar het belangrijke Europese onderwerp Open Science. Ik kijk ernaar uit om vanuit Eurodoc mijn eerdere bestuurswerk binnen Nederland voort te zetten in Europa.”

Met het vertrek van Gareth naar ‘Europa’ verliest het PNN op korte termijn een van haar meest betrokken bestuursleden. PNN-voorzitter Rolf van Wegberg: “Gareth is overal. En dat zal hij blijven doen, maar nu voor Eurodoc. Een verlies voor ons, maar tegelijkertijd een grote aanwinst voor Eurodoc. Ik ben blij dat de andere Europese promovendi organisaties een even groot vertrouwen in hem hebben als ik dat heb.”

Samen met het nieuw verkozen bestuur, totaal bestaand uit zeven bestuursleden – en tevens zeven nationaliteiten – zal Gareth zich het aankomend academisch jaar de duidelijke Nederlandse stem vanuit Eurodoc zijn.